Tolkeskolen

Tolkeskolen er et intensivt kursusforløb på to timer. Du er den eneste deltager, for det hele handler om dig. Kurset gør dig klar til at tolke for det offentlige – eller afklarer, om det overhovedet er noget for dig.

Kurset er ikke en uddannelse. Det ville kræve års studier på universitetet. Men kurset hjælper dig med at tage dine sprog i brug.

Tolkemarkedet er fuldt af tosprogede uden tolkeuddannelse, fordi det offentlige hverken vil sikre tolkene en uddannelse eller betale for de uddannede tolke, der findes. Det er det tvivlsomme marked, vi kan fortælle dig alt om. For det er det eneste marked, du kan tolke på uden uddannelse.

Men vi fortæller dig også om, hvordan du kan uddanne dig.

Kurset kan foregå ved, at vi mødes. Eller det kan ske som 2 x 1 time over telefonen. Så får du nemlig tid til at tænke over det, du lærer den første time, før vi går videre med anden halvdel af forløbet.

Kurset er for unge og andre, som overvejer at blive professionelle tolke og måske har privat tolkeerfaring, fx fordi du er tosproget hjemmefra. Kurset kan fungere som afklaringsforløb.

På Tolkeskolen lærer du om:

· tolkeuddannelser
· sproguddannelser
· tolketeknik
· tolkeetik
· tolkes arbejdsforhold
· problemløsning ude på job
· din tolkekarriere.

Du lærer, hvordan man overhovedet får opgaver som tolk, og hvilke steder, man bliver sendt ud til. Du lærer de grundlæggende teknikker, og hvad der regnes for god opførsel i faget. Du lærer om, hvordan du håndterer:

· tolkebrugere, som du er utryg ved (hold afstand)
· myndigheder, der ikke forstår din rolle som tolk
· bureauer, der underbetaler dig (drop dem)

Du får informationer om, hvordan du uddanner dig til professionel tolk. Vi taler om, hvordan netop du kan opbygge et godt arbejdsliv som tolk. Vi afklarer, om tolkning er et fag for dig.

Underviseren er bureauets ejer og tolkeformidler med en baggrund som uddannet konferencetolk,erfaren dialogtolk og udlært voksenunderviser. Nogle A-kasser betaler gerne for kurset, der så fungerer som et afklaringsforløb.

Tolkeskolen koster 2.900 kr. eksk. moms.

Undervisning af professionelle tolkebrugere

Som professionelle tolkebrugere kan I også få meget ud af at oplære jer i god tolkebrug. Vi kommer gerne ud fra Tolkeskolen og fortæller om, hvordan I får det bedste ud af de tolke, I får ud. Og hvordan I sikrer jer, at I får de bedste tolke ud. Og hvad I gør, når der bare ikke findes uddannet tolk – eller tolk overhovedet – i det fjerne sprog, I har brug for at få tolket.

Tolkeformidler Sara Høyrup er udlært voksenunderviser.

tolkeskolen